Gedurende de maanden april, mei en juni zijn door de Oost Veluwse Rij- en Jachtvereniging drie Outdoor wedstrijden georganiseerd op het prachtige terrein van Paardensportcentrum Gert van den Hoorn in Kootwijk. Tijdens deze drie dressuur wedstrijden hebben maar liefst 236 combinaties afkomstig uit 10 provincies gestreden om de ‘WHIS – Wireless Horse Instruction System Cup 2014’.

Iedere startende combinaties vanaf de klasse B tot en met ZZ-Licht deed automatisch mee voor deze WHIS Cup. Ze konden dus in totaal 6 proeven rijden en daarvan telde de 4 beste resultaten mee voor deze competitie. Dit leverde echt prachtige ‘gevechten’ op, op het scherpst van de snede want iedereen wilde graag de door WHIS beschikbaar gestelde draadloze instructie set winnen. Tot de laatste wedstrijddag was het spannend ondanks dat de winnaar vanaf dag één zeer goede resultaten had neergezet. Maar uiteindelijk hebben alle andere combinaties zich stuk gebeten op haar en genoegen moeten nemen met lagere plekken.

De uiteindelijke terechte winnaar van de WHIS – Wireless Horse Instruction System Cup 2014 is geworden Carlijn Vaessen met Fossbury in het L1 en ze komt uit voor ‘De Heuvelruiters’ uit Wezep. Met maar liefst drie eerste plaatsen en één tweede plaats bleef ze haar ‘rivalen’ voldoende voor om de prachtige draadloze instructie set in ontvangst te mogen nemen. Ze genoot met volle teugen van de in de hoofdring springen georganiseerde prijsuitreiking en de reactie van haar vader was ‘deze prijs beschikbaar gesteld door WHIS kwam als geroepen, want de communicatie set die wij hebben had het net begeven’. Onder luid applaus heeft deze prachtige combinaties nog een mooie ereronde gemaakt en het publiek laten zien dat ze niet voor niks winnaar is geworden.

Wij willen alle deelnemers hartelijk danken voor hun deelname aan deze prachtige 1e WHIS Cup 2014 en uiteraard willen we de sponsor WHIS hartelijk danken voor het mogelijk maken van deze competitie. We hopen jullie volgend jaar weer te mogen begroeten op de door de Oost Veluwse Rij- en Jachtvereniging georganiseerde outdoor wedstrijden om misschien wel te strijden om de WHIS Cup 2015.