Een vereniging kan niet zonder vrijwilligers!
Vooral tijdens de outdoorwedstrijden is er een klein leger enthousiastelingen op de been om te zorgen dat het een mooi evenement wordt. Dit begint weken van tevoren met het plannen, verwerken van de inschrijvingen (soms meer dan 700 starts!) en regelen. De week voor de wedstrijd moet alles opgebouwd worden; dressuurringen, parcoursen etc. Op de dag van de wedstrijd komen er daarnaast ook onder andere nog juryleden, schrijvers, ringmeesters, parcourshulpen en mensen op de rekenkamer bij. Uiteraard moet alles ook weer opgeruimd worden. Al met al een flinke klus!

Bij de OVJ verrichten verschillende mensen op vrijwillige basis werkzaamheden. Sommigen helpen een paar uurtjes en anderen zijn er dagen druk mee. Wij zijn al onze vrijwilligers meer dan dankbaar. Zonder vrijwilligers geen wedstrijd, geen vereniging!

Onderstaand stellen wij een aantal van deze vrijwilligers aan jullie voor.

RENE V.D. BOSCH

René en Adri

Bij de OVJ sinds
Zeventien jaar geleden werd ik door de toenmalige voorzitter van de OVJ, Hes Sluikhuis gevraagd voor de taak van ringmeester. Daarvoor heb ik bij Riant geholpen en ben ik o.a. ook ringmeester geweest bij het NK van de NBVR.

Wat vind je leuk aan het helpen bij de OVJ?
Het is een gezellige club, de saamhorigheid is groot. In het binnen seizoen sta ik op de zondagochtend aan de ring. De kou deert mij niet echt en als het echt heel koud is wordt daar vanuit het secretariaat goed op ingespeeld. Bij de buitenwedstrijden sta ik samen met Adri bij de dressuurringen. In mijn optiek loopt alles gesmeerd, we hebben in ieder geval nooit te maken met klachten van ruiters.

Zijn er ook nadelen?
Het zou best fijn zijn als er nog meer vrijwilligers bijkomen die eens ´een duit in het zakje willen doen`. Als het dan zo een keer uitkomt kan je ook eens wegblijven in de wetenschap dat het door een ander kan worden opgevangen.

 

ADRI VELDHOEN

Bij de OVJ sinds
Ik werd negen jaar geleden door Arno van der Mik gevraagd. Voor die tijd heb ik als ringmeester bij FNRS wedstrijden gestaan. Mijn dochter reed destijds bij manege Pothoven.

Wat vind je leuk aan het helpen bij de OVJ?
Het contact met de mensen. René en ik werken met een vast systeem en dat gaat goed. Ondanks de wedstrijdspanning hebben wij eigenlijk altijd te maken met leuke mensen. Ik vind het ook leuk om mensen te helpen bij een probleem en te zorgen voor een goede oplossing.

Zijn er ook nadelen?
Buiten werken bij slecht weer, `het uitzicht is dan minder`.

Vervul  je nog andere vrijwilligersfuncties?
Ik ben ook vrijwilliger bij de EHBO, daar help ik o.a. bij het organiseren van locatieoefeningen.