De Custom Zadels Competitie 2014 is gewonnen door Sharon van Dijk met Abundance Amore

Het binnenseizoen is alweer begonnen maar we willen toch nog even terugblikken op wat ons betreft een zeer goed en succesvol verlopen buitenseizoen. En niet in de laatste plaats is dat mogelijk gemaakt door een aantal geweldige sponsors. Eén van deze sponsors is Custom Zadels BV uit Heerde. Samen met Engie Kwakkel eigenaar van Custom Zadels BV is gekozen een competitie op te zetten voor de dressuurklasse Z1, Z2 en ZZ-Licht.

De Oost Veluwse Rij- en Jachtvereniging heeft afgelopen seizoen drie Outdoor wedstrijden georganiseerd op het prachtige terrein van Paardensportcentrum Gert van den Hoorn in Kootwijk. Gedurende deze drie dressuur wedstrijden hebben maar liefst 77 combinaties afkomstig uit 8 provincies gestreden om de: ‘Custom Zadels Competitie 2014’

Voor deze competitie hoefde je je niet separaat op te geven. Een ieder die zich had opgegeven in één van eerdergenoemde klasse deed automatisch mee. Het was mogelijk om in totaal zes proeven te starten, echter het behaalde percentage van de vier beste proeven telden maar mee voor de totaalscore. Dus had je een keer een iets mindere proef dan hoefde dat niet meteen fataal te zijn, want je had tenslotte twee wegstreep resultaten als je alle zes de proeven zou zijn gestart.

Ook de Custom Zadels Competitie leverde prachtige ‘gevechten’ op. Na de eerste wedstrijddag stond Stephanie Stooker (Z1) met haar paard Asanto met 65,59% en 64,12% fier aan de leiding. Tijdens de tweede wedstrijddag werd door Sharon van Dijk (Z2) met Abundance Amore maar liefst twee maal een score van 65,88% behaald. Echter omdat zij niet was gestart tijdens de eerste wedstrijddag stond ze op dat moment niet aan de leiding in de competitie. Deze eer was op dat moment voor Judith Pietersen (Z1) met Aurelia Fan Ass en een totaalscore over vier proeven van 255,30%. Er was dus nog van alles mogelijk en alle titelkandidaten moesten maximaal presteren tijdens de derde en laatste wedstrijddag.

De uiteindelijke winnaar van de Custom Zadels Competitie 2014 is geworden Sharon van Dijk (Z2) met Abundance Amore en zij komt uit voor ‘LR Kampen e.o. (PSV)’ uit Kampen. Met drie eerste plaatsen en één vierde plaats en de daarbij behaalde totaalscore van 260,58% bleef ze haar ‘rivalen’ Stephanie Stooker (Z1) met Asanto 259,12% en Jolanda Souman-Jongerman met Vb´s Ricardo 258,83% voldoende voor om de prachtige titel met bijbehorende prijzen in ontvangst te mogen nemen. De prijsuitreiking welke werd gehouden tijdens de pauze in de hoofdring van het springen genoot ze met een volle teugen. Onder luid applaus maakte deze combinatie er nog een nog een schitterende show van tijdens de ereronde.

Wij willen alle deelnemers hartelijk danken voor hun deelname aan deze prachtige Custom Zadels Competitie 2014 en uiteraard willen we de sponsor Custom Zadels BV uit Heerde hartelijk danken voor het mogelijk maken van deze competitie. Wij hopen jullie volgend jaar weer te mogen begroeten op de door de Oost Veluwse Rij- en Jachtvereniging georganiseerde outdoor wedstrijden om misschien wel te strijden om de Custom Zadels Competitie 2015.

Custom Zadels