Dressuurcompetitie met een prijzenpot van maar liefst € 1.000,00

Ricoh_RDC_Logo_Midden Nederland

Ook dit jaar organiseert de Oost Veluwse Rij- en Jachtvereniging weer de RICOH Document Center Midden-Nederland dressuurcompetitie waar gestreden zal worden om het ‘Bronzen Edelhert’ en een prijzenpot van maar liefst € 1.000,00 waarvan € 250,00 voor de winnaar van de finale. Alle deelnemers vanaf de klasse B t/m ZZ-licht kunnen zich plaatsen voor deze finale welke zal worden gehouden op vrijdagavond 19 juli 2019.

Hoe kun je je plaatsen voor deze finale?

Iedere combinatie die start tijdens onze wedstrijden op 14 april, 19 mei of 22 juni 2019 kan zich zonder verdere opgave plaatsen voor de finale op 19 juli 2019. De combinatie met het hoogste percentage vanaf 60% tijdens de 1e proef (al dan niet in handicap verreden) in april, mei of juni heeft een startbewijs verdiend onder voorwaarde dat deze combinatie wel op 2 van de 3 wedstrijden heeft gereden. Dus ben je winnaar van een ring geworden in april maar niet gestart in mei of juni dan ben je niet geplaatst voor de finale in juli. Je moet dus echt op twee wedstrijden zijn gestart en minstens een keer gewonnen hebben en een winstpunt hebben gehaald wil je ook echt mogen starten tijdens de finale. Het tweede resultaat telt niet mee, je moet alleen 2 keer de 1e proef (oneven ringen) rijden. HC starts tellen niet mee voor plaatsing voor de finale. Start een winnende combinatie niet tijdens een van de andere wedstrijden dan vervalt de startplek aan de nummer twee van die ring. Dat geldt ook voor een combinatie die om wat voor reden dan ook afziet van het starten tijdens de finale.

Mocht je nadat je je geselecteerd hebt in een bepaalde klasse en voor de finale promoveren naar een hogere klasse, dan moet je in de finale in die hogere klasse starten.

Finale 19 juli 2019

Het is nu nog niet helemaal exact te zeggen hoeveel keren we tijdens de wedstrijden in april, mei en juni een ring gevuld zullen krijgen maar er zijn tussen de 20 en de 24 plekken te verdienen voor de finale. De finale wordt in handicap verreden. Iedere geplaatste ruiter mag slechts één keer starten in de finale. Dus heb je je eventueel geplaatst met meerdere paarden dien je aan te geven met welk paard je de finale wilt rijden. Er is geen inschrijfgeld verschuldigd voor de finale. Tijdens de finale worden de proeven met het laagste nummer verreden.

Volgorde van starten tijdens finale wordt bepaald door het bestuur van de Oost Veluwse Rij- en Jachtvereniging. De winnaar is die combinatie die tijdens de finale het hoogste percentage heeft behaald. Behaalde resultaten tijdens de finale komen niet voor puntenregistratie in aanmerking.

Prijzen

Naast de eeuwige roem valt er een prachtige wisseltrofee te winnen, het ‘Bronzen Edelhert’ en is de totale prijzenpot voor de finale maar liefst € 1.000,00. De prijsuitreiking van de nummers 1 t/m 3 zal te paard plaatsvinden, overige prijzen zijn na de prijsuitreiking bij het secretariaat af te halen.

1e € 250,00
2e € 175,00
3e € 100,00
4e € 75,00
5e € 50,00
6e € 25,00

7e plaats en verder verdelen € 325,00 naar gelang de deelname

In situaties waarin niet is voorzien, beslist het bestuur van de Oost Veluwse Rij- en Jachtvereniging.

Sponsoring

Het zou voor ons niet mogelijk zijn geweest om jullie de mogelijkheid te bieden om deze competitie te laten rijden als wij niet een fantastische sponsor hiervoor hadden. Wij delen u dan ook vol trots mede dat deze competitie mogelijk wordt gemaakt door onze nieuwe hoofdsponsor RICOH Document Center Midden- Nederland uit Hoevelaken.