Voor het seizoen 2017-2018 worden de Bronzen Paarden weer gesponsord door DresSpring uit Wenum Wiesel. Namens het OVJ-bestuur willen wij DresSpring hartelijk danken.

Reglement BPC 2017 – 2018

De competitie om het “Bronzen Paard” is een extra prijs voor OVJ-leden, die gedurende het binnenseizoen verreden wordt. Nieuw dit seizoen is het Bronzen Paard in de klasse ZZL.

Hoe doe je mee?
Voor deelname moet je lid zijn van de OVJ. De competitie bestaat uit 5 dressuurwedstrijden, waarvan er 3 gereden moeten worden. Je dient deze 3 wedstrijden wel met dezelfde combinatie in dezelfde klasse te starten. Per ruiter kun je maar met 1 paard deelnemen aan de competitie. Vooraf maak je kenbaar met welk paard je voor deze competitie uit wilt komen.
Ben je eenmaal winnaar van een Bronzen Paard in een bepaalde klasse, in welk jaar dan ook, dan kan deze combinatie nooit meer in dezelfde klasse uitkomen voor de Bronzen Paarden Competitie. De Bronzen Paarden Competitie wordt verreden onder de normaal geldende reglementen van de KNHS. HC rijden betekent alleen dat de punten niet tellen voor de KNHS, verder gelden dus voor de Bronzen Paarden Competitie wel de normale reglementen. Bijvoorbeeld met zweep rijden in M en Z HC is in dit geval niet toegestaan.

Welke proeven voor het Bronzen Paard?
De verplichte proef van elke maand is de proef die meetelt voor de Bronzen Paarden Competitie.

Hoe gaat de puntentelling?
De OVJ leden worden per klasse geplaatst op volgorde van de gereden punten per wedstrijd. Vervolgens worden de plaatsingspunten gegeven: 1ste plaats is 1 punt, 2de plaats is 2 punten, 3de plaats is 3 punten etc.
Rijd je dus 5 wedstrijden, dan gelden de uitslagen van de 4 wedstrijden met de beste resultaten. Wanneer een combinatie geen 4 wedstrijden rijdt, vervalt deze dus in de einduitslag, wat betekent dat anderen weer een plaats opschuiven.
De combinatie met het minste aantal plaatsingspunten in zijn of haar klasse wint het Bronzen Paard. Bij een gelijke einduitslag telt het aantal gereden punten van de beste 3 wedstrijden. Het Bronzen Paard wordt alleen uitgereikt als de competitie is uitgereden door minimaal 3 OVJ leden per samengevoegde klasse (B, L, M en Z). In onvoorziene omstandigheden beslist het bestuur van de OVJ.

Prijsuitreiking Bronzen Paarden Competitie
De uitreiking van de Bronzen Paarden en de reglementaire volgprijzen vindt plaats tijdens een feestelijke prijsuitreiking. Dit zal zijn zondagavond na de laatste wedstrijd op een nader te bepalen locatie. Als de winnaars, van welke prijs dan ook, niet komen opdagen, dan vervalt de prijs reglementair aan de vereniging. Dit is ook het geval indien de contributie niet is voldaan.

Wij wensen je een sportieve strijd tijdens de competitie van het “Bronzen Paard”.

Bestuur OVJ

Winnaars BPC 2017-2018